Wie is Pieter de Koning?

PDK_107_ILL_pieter_de_koning-4_0064_cuIk ben 59 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Na mijn opleiding als dramatherapeut en psychodrama-therapeut, werkte ik twintig jaar in de psychiatrie en de forensische psychiatrie, zowel met volwassenen als met jeugd. Daarna was ik enkele jaren als psycholoog werkzaam in de re-integratiebranche. Enige tijd geleden heb ik me als zelfstandig therapeut gevestigd in Utrecht.

Hoe verhouden we ons tot onszelf en onze omgeving? Hoe kom je tot gedragsverandering? Dat zijn vragen die mij mateloos boeien. In mijn werk als therapeut, maar ook in mijn persoonlijke leven. Ik heb veel gedaan aan meditatie, theater en zelfontwikkeling. Ik ben nieuwsgierig hoe we onszelf en anderen steeds beter kunnen begrijpen en ontwikkelen.

Op mijn levensweg heb ik zelf ook de nodige problemen ondervonden en overwonnen.

Al die kennis en ervaring gebruik ik om juist die benadering te kiezen, die bij jou past en voor jou werkt. Ik ben praktisch ingesteld, en gericht op wat hier en nu voor verbetering kan zorgen.

Invoelingsvermogen, humor en relativering zijn belangrijke waarden voor mij. Ik ben oprecht betrokken. Ik kijk niet alleen naar je klachten, maar ook naar de mens die erachter zit.

Ik ben aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en
bij de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT).

Eén gedachte op “Wie is Pieter de Koning?”

  1. Met Pieter heb ik een aantal sessies gedaan en ik kan niet anders zeggen dan dat hij mij enorm geholpen heeft om van mijn faalangst af te komen. Gelukkig kan ik nu nog steeds onzeker zijn maar voel niet meer die innerlijke pijn die al mijn energie volledig wegnam.
    Johan de Ridder – Bunnik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *