Therapie voor kinderen

Banner02_waarstaje_balans_01

Therapie voor Kinderen: spelend helen

Ook kinderen kunnen zo klem zitten dat ze hun draai niet meer kunnen vinden. Als ouder zie je bijvoorbeeld dat je dochter zich terugtrekt en moeite heeft om zich te uiten. Of dat je zoon zo druk is dat hij en zijn omgeving er last van hebben. Ook kan het zijn dat er thuis of op school iets is gebeurd waardoor een kind uit evenwicht is geraakt.

Als je merkt dat het niet goed lukt om je kind zelf te helpen, is het raadzaam om hulp van buitenaf in te schakelen.

Bij Praktijk De Koning staan spelen en  ‘doen alsof’ centraal in de begeleiding van kinderen. Voor kinderen is het vaak moeilijk om over hun gevoelens, angsten en zorgen te praten. Maar wat ze niet in woorden kunnen uitdrukken, kunnen ze vaak wel in spel uiten. Al spelend kunnen ze laten zien waar ze mee worstelen of wat er dwars zit. Ook kunnen ze via spel andere vaardigheden leren.

Ik werk met rollenspelen, improvisatie en allerlei spelmateriaal. Ook maken we verhalen. Ik werk al lange tijd met kinderen en mijn ervaring is dat met dramatherapie goede resultaten te behalen zijn.

Voor welke leeftijd?

Dramatherapie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe is de werkwijze?

Na de eerste kennismaking bekijk ik samen met de ouders of verzorgers aan welke doelen we gaan werken. Ik vind het belangrijk om goed contact met elkaar te hebben. Daarom hebben we regelmatig overleg over het verloop van de therapie. Aan het eind van het traject is er een uitgebreide terugkoppeling. Het doel is altijd dat uw kind weer zoveel mogelijk op eigen kracht verder kan.

Voor wie?

Dramatherapie is geschikt voor:
– kinderen met weinig zelfvertrouwen
– kinderen met een negatief zelfbeeld of erg onzekere kinderen
– kinderen die moeite hebben in het contact met anderen
– kinderen die vaak bang, boos of verdrietig zijn
– kinderen die moeite hebben om met hun gevoel om te gaan en/of gevoelens te uiten
– kinderen met faalangst
– kinderen die assertiever willen worden
– kinderen die misbruikt zijn of te maken hebben gehad met kindermishandeling
– kinderen uit gebroken relaties

Wat bereikt Praktijk de Koning bij kinderen?

Door te oefenen met moeilijke situaties uit het dagelijks leven, leren kinderen beter met zichzelf en anderen om te gaan. Ze oefenen met ander gedrag en nieuwe vaardigheden. Zo leren ze bijvoorbeeld hun gevoelens adequaat te uiten.
Of beter samen te spelen met andere kinderen. De begeleiding zorgt ook voor een gevoel van erkenning. Veel kinderen krijgen meer zelfvertrouwen. Ook ervaren ze meer orde en structuur dan voorheen.

Frequentie doen we in overleg. Gemiddeld betsaat een traject uit zo’n 12 tot 20 sessies, afhankelijk van de problematiek. Hiervoor geldt het tarief wat staat aangegeven onder ‘kosten en vergoedingen’.